Tipy na online pohovor

Tipy na online pohovor

Online pohovory se stávají stále běžnější součástí moderního náboru zaměstnanců. V dnešní době, kdy se zaměstnanci více orientují na home-office a práci na dálku, mohou online pohovory být skvělou alternativou ke klasickému osobnímu setkání. Avšak, pokud se chystáte na online pohovor, měli byste být připraveni na některé specifické výzvy. Zde je několik tipů, které Vám pomohou připravit se na online pohovor a uspět v něm.

TIP! V posledních letech se staly velkým tématem různé způsoby práce. Přečtěte si o jejich kladech a záporech!  


Zkontrolujte své technické zázemí

Je důležité si předem ověřit, že všechno bude technicky fungovat. Zkuste si předem vyzkoušet své internetové připojení, kameru, mikrofon a zvuk. Ověřte si také, že máte všechny potřebné aplikace nainstalované a aktualizované. Pokud máte nějaké technické problémy, pokuste se je vyřešit předem, abyste se na pohovor nemuseli spoléhat na štěstí.  


Najděte si klidné místo

Najděte si klidné místo, kde vás nikdo nebude rušit a které má dostatečné osvětlení a dobrou akustiku, abyste se mohli soustředit na rozhovor. 

TIP! Ne každá situace dopadne podle našich představ. Přečtěte si 5 tipů, které vám pomohou přijmout odmítnutí a vzít si z toho to nejhodnotnější!  


Buďte přirození

Přirozenost je klíčová pro úspěšný pohovor. Online pohovory mohou být méně formální než klasické osobní pohovory, ale stále je důležité udržovat profesionální tón. Buďte přirození a autentičtí, ale zároveň respektujte předepsané pravidla.  


Zaměřte se na chování

Recruiteři kladou vysoký důraz na behaviorální chování, zejména na to, jak se snažíte řešit problémy a jak komunikujete s ostatními. Zaměřte se na to, jakým způsobem mluvíte, jak reagujete na otázky a jak se snažíte spolupracovat s ostatními.  


Vysvětlete mezeru v praxi v CV

Pokud máte nějakou mezeru v praxi v CV, připravte se na to a buďte připraveni vysvětlit ji. Online pohovor je ideální příležitostí, abyste představili svou situaci a objasnili ji. Mějte na paměti, že recruiter může mít nějaké obavy nebo otázky ohledně vaší mezery v pracovním životě, takže buďte připraveni ji vysvětlit.

TIP! Přečtěte si o chybách při hledání práce, kterým byste se měli v ideálním případě vyvarovat!  


Jasná otázka, jasná odpověď

Je důležité se na online pohovor připravit tak, abyste mohli jasně a konkrétně odpovědět na otázky. Zkuste si připravit několik důležitých témat, která by recruiter mohl v průběhu rozhovoru zmínit, a připravte si na ně jasné a konkrétní odpovědi. To vám pomůže udržet se na správné trase a ukázat, že jste dobře připraveni.

Online pohovor může být skvělou příležitostí, jak se setkat se svým budoucím zaměstnavatelem a ukázat své schopnosti. Díky těmto tipům si můžete být jisti, že budete na online pohovor připraveni a že se budete moci ukázat v co nejlepším světle. Nezapomeňte, že klíčové je být přirození, udržovat profesionální tón a být připraveni na všechny otázky, které vás mohou potkat. S trochou přípravy a sebevědomí můžete uspět na jakémkoli online pohovoru!

TIP! Není rozhodující, jestli jste absolventi a hledáte svou první práci, nebo jste na pracovním trhu už nějaký ten pátek. Tipů na hledání práce není nikdy dost!